Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Општи информации
Небесно интензивно какао задоволство со пријатна сладост за млади и стари. Прашокот прекрасно се раствора и во топло и во ладно млеко.
Производство
Какаото се добива од семето на зимзеленото дрво какао. Пулпата на мешунките на какаото содржи бело-синасти зрна какао во облик на бадем. Типичните ароми на какаото се развиваат при ферментација и печење: Прво, зрната се ферментираат. По ферментацијата, зрната какао се сушат на сонце, се чистат и потоа се пржат. Печените семки се дробат и крупно се мелат. Масата се втечнува. Течната какао маса потоа се пресува, при што се отстранува дел од какао путерот. Овој процес се одвива механички. Маснотиите не се екстрахираат со хемиски растворувачи. Во зависност од преостанатиот дел од какао путер, какаото се класифицира како малку обезмастено (најмалку 20% какао путер) или силно обезмастено (најмалку околу 10% какао путер). Конечно, за пијалокот од какао, силно обезмастеното какао (35%) се меша со најдобриот органски суров шеќер од трска (65%). Со употребеното какао, зрната се алкализираат пред печењето, односно се мешаат со регулаторот на киселоста калиум карбонат (познат и како поташа). Ова го прави какаото порастворливо.
Употреба
Без разлика дали е топол или ладен, какаото на Натурата е искуство со чоколаден вкус за целото семејство.
Нутритивни вредности и резултати од анализа врз основа на 100 g:
Енергија 1550 kJ / 370 kcal
Маснотии 3,5 гр
Од кои заситени масти 2,5гр
Јаглехидрати 69гр
Од кои шеќери 65гр
Протеини 7,5 g
Сол 0,05 гр
СОСТОЈКИ (INCI): СУРОВ ШЕЌЕР ОД ТРСКА* 65%, КАКАО СО МАЛКУ МАСНОТИИ* 35%, РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ: КАЛИУМ КАРБОНАТ.
* = од контролирано органско одгледување ** = од биодинамично одгледување (Деметар)
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар