Органски безглутенски скроб од тапиока, со кој ќе ја намалите употребата на брашно при подготовка на пецива и леб.
Идеална состојка за подготовка на:
• Безглутенски леб кој е помек и полесен за сечење: 1/5 тапиока скроб + 4/5 брашно .
• Безглутенски меки колачи: 1/3 мешавина од скроб (вклучувајќи скроб од тапиока) + 2/3 брашно.
Наш совет: Може да се користи за згуснување на течности, подготовка на десерти и разни креми од зеленчук. Комбинирајте различни видови на скроб за да ги искористите нивните предности. Да се разреди во база на ладна течност пред да се додаде во смесата.
Складирање: Да се чува подалеку од извор на топлина и влажност.
тапиока* (скроб од маниока).
*од органско земјоделство
алергени: нема присуство на алергени.
хранливи вредности на 100 g:
енергија: 1509 kj/355 kcal
јаглехидрати: 88 g
растителни влакна: < 0,5 g
протеини: < 0,5 g
сол: < 0,01 g
Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.
Reviews
There are no reviews yet.