Тестенини фарфали направени од органска дурум пченица одгледувана исклучиво во Тоскана. Следејќи го традиционалниот процес, тестото од гриз од дурум пченица и вода полека се притиска низ бронзени перфорирани дискови при висок притисок. Силниот притисок им дава на тестенините висока густина, што е причина за нивната одлична цврстина при процесот на готвење. Потоа тестенините се сушат на ниска температура создавајќи текстура со груба површина, со што одлично ќе ги комбинирате со песто или вкусен сос од домати за готвење. Погодни за широк избор на рецепти.
Органски фарфали од дурум пченица – 500 гр.
170,00 ден
Out of stock
Време за готвење – 8 минути.
Гриз од дурум пченица.
*од органско земјоделство
Може да содржи траги од соја и сенф.
Алергени: Пченичен гриз.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1485 kJ/350 kcal
Масти: 1,3 g
од кои заситени: 0,3 g
Јаглехидрати: 71 g
од кои шеќери: 2,5 g
Протеини: 12 g
Сол: 0 g
Органски фарфали од дурум пченица – 500 гр.
170,00 ден