Тестенини пене произведени само со органски гриз од дурум пченица одгледана во Италија. Следејќи го традиционалниот процес, тестото од гриз од дурум пченица и вода полека се притиска низ бронзени перфорирани дискови при висок притисок. Силниот притисок им дава на тестенините висока густина, што е причина за нивната одлична цврстина при процесот на готвење. Потоа тестенините се сушат на ниска температура создавајќи текстура со груба површина, со што одлично ќе ги комбинирате со песто или вкусен сос од домати за готвење. Погодни за широк избор на рецепти.
Органско пене од гриз од дурум пченица – 1 кг.
225,00 ден
Out of stock
Начин на подготовка: Во поголем сад ставете вода и морска сол (1 l вода на 100 g тестенини) и почекајте да зоврие. По 10 минути готвење во многу солена вода, тестенините пене се подготвени „ал денте“.
Наш предлог: Исцедете ги тестенините една минута пред посоченото време за готвење и ставете ги во тавче со сос по ваш избор, на 1 минута.
Да се чува на ладно и суво место.
Гриз од дурум пченица..
*од органско земјоделство
Може да содржи траги од соја и сенф.
– Вегански производ
Алергени: Пченичен гриз.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1485 kJ/350 kcal
Масти: 1,3 g
од кои заситени: 0,3 g
Јаглехидрати: 71 g
од кои шеќери: 2,5 g
Протеини: 12 g
Сол: 0 g
Органско пене од гриз од дурум пченица – 1 кг.
225,00 ден