Цвеклото веројатно било воведено овде од Римјаните и во тие денови, цвеклото доаѓало во различни форми и бои – во облик на топка, во облик на цилиндар или дури и издолжено, и во бела, жолта или светло црвена боја. Луѓето почнале да ги одгледуваат карактеристичните црвени сорти на цвекло до 19 век при што регионот на Тургау, Швајцарија има долга историја на одгледување цвекло. Во плодните почви околу езерото Констанца растат и напредуваат бројни сорти на органско цвекло. Органските земјоделци од регионот го доставуваат свежо собраното цвекло до нашата производна локација во Тагервилен. Овде, овој интензивно црвен зеленчук се обработува нежно и внимателно се со цел да се претвори во вкусен сок од цвекло BIOTTA. И кога ќе заврши производството? Целиот производствен капацитет треба да се исчисти темелно. Ако некогаш сте се занимавале со цвекло, ќе знаете колку е макотрпно миењето на рацете потоа. Но, нашата болка е и ваша добивка: со нашиот сок од цвекло BIOTTA, ја завршивме целата напорна работа за вас.
– Сокот содржи калиум кој е одличен за вашиот крвен притисок
– Направен од свеж швајцарски органски зеленчук