Автентичниот балсамико оцет се произведува во Модена, Италија. Наша цел е да произведеме балсамико оцет со вкус што е близок до оригиналниот, но во исто време тежнееме да останеме верни на локалната кујна.
Токму затоа, HARMONICA органскиот балсамичен оцет е инспириран од крафт производството во Модена и содржи локално бугарско црвено грозје и грозје од островот Крит, препознатливо по својот врвен вкус. Веруваме во почитување на традициите и почитување на земјата.
– Органски сертифициран производ
– Без глутен
– Без ГМО
– Веганско потекло
Начин на подготовка: Природен производ направен со ферментација на црвено грозје каде шеќерот од грозјето се разложува со користење на бактерии и квасец во алкохол. Со цел да ја активираме втората фаза на ферментација, во која алкохолот се трансформира во оцет, применуваме посебни услови (кислород и температура). На крај додаваме гроздова шира од островот Крит за одличен вкус.