Го знаете ли чувството на пецкање кое го добивате кога готвите коприва? Да – отсега заборавете на пецкањето. Органското пире од коприва е спремнo за јадење, без берење, без пецкање, без чистење, без натопување во вода, само земете лажица и спремно е за јадење.
Kога бевме деца копривата беше растение за кое бевме толку скептични, но некако почнавме да ја цениме како што старееме. Ја засакавме сè повеќе и повеќе откако почнавме да ги истражуваме начините на кои копривата може да биде полезна за нашето здравје, да биде вкусна за јадење и генерално корисна на секој можен начин. Ова пире во тегла е направено од дива коприва која расте на падините на Западни Родопи, Бугарија. Се готви со малку брашно, сончогледово масло, сол, лук и сладок црвен пипер.
Подготвено веднаш да се јаде!
– Органски сертифициран производ
– Без ГМО
– Веганско потекло
Начин на подготовка: Откако ќе се исчисти, копривата се вари во вода. Потоа се додаваат зачините заедно со брашното од микс на пченици, се става во тегла и е подготвена веднаш за јадење.