Пријатниот вкус на сончогледовото масло одлично одговара со разновидни оброци и од бугарската и од меѓународната кујна. Затоа, го создадовме ова органско сончогледово масло со висока олеичност, кое има точка на чадење од 227°C! Готвењето на висока температура веќе не е предизвик!
За да го произведеме ова сончогледово масло со висока олеичност, користиме сертифицирана органска технологија и специјална сорта висококвалитетни органски бугарски семки од сончоглед.
Со високата точка на чадење (227°C), тој е идеален за готвење при висока температура. Но, сигурно може да се користи и за преливи за салата или за подготовка на вкусен домашен мајонез
– Органски сертифициран производ
– Без глутен
– Без ГМО
Начин на подготовка: Првин ги лупиме и ги кршиме семките од сончоглед, а потоа следи цедење и вадење на маслото. Маслото се филтрира и се флашира.