Од каде потекнува тајната на овој вкусен рецепт? Дали е тоа поврзаноста на модрите патлиџани од Прованса со францускиот путер и компирот од долината на реката Лоара? Или тоа се макарони прелиени со деликатно доматно пире од нашите краишта и на кои додадовме пармезан? Едно е сигурно, на бебето ќе му се допадне овој оброк!
– Од 15 месеци
Потопете го садот околу 5 минути во врела вода. Посипете со ладна вода, почекајте малку и отстранете го капакот.
За брза подготовка: Прободете го капакот и загрејте околу 1 минута на средна јачина. Добро измешајте и проверете ја температурата пред да му дадете од оброкот на бебето. Не ставајте во традиционална рерна. Послужете топло. Не додавајте сол.
Да се чува на собна температура пред да се отвори. Добро затворено, може да се чува до 48 часа во фрижидер. Спакувано во заштитна атмосфера.
Модри патлиџани од Прованса* 18%, вода, доматно пире од Франција* 16%, тиква “butternut” од Франција* 15%, компири од долината на реката Лоара* 10%, пиперки од Шпанија*, кромид од Франција * 5,5%, макарони * 5% (гриз од дурум пченица *, белка од јајце *), пармезан од Италија *, екстра девствено маслиново масло*, лук од Шпанија*, оригано*.
Содржи: Глутен, млеко, јајце.
*состојки од органско земјоделство
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 253 kJ/60 kcal
Масти: 2 g
од кои заситени: 0,8 g
Јаглехидрати: 7,3 g
од кои шеќери: 2,1 g
Растителни влакна: 1,6 g
Протеини: 2,5 g
Сол: 0,06 g
Натриум: 24 mg