Органски безглутенски пченкарен чиабата леб со сушени домати и доматна паста. Тестото се прави од пченкарен скроб, природен квас од ориз и останати состојки. Сушените домати на овој чиабата леб му даваат свеж медитерански вкус. Леб кој не смее да недостасува во сезоната на скара.
Органски безглутенски чиабата леб со домати – 180 гр.
180,00 ден
In stock
Потпечете го лебот во загреана рерна на 200 °C околу 10 минути или уживајте во тостирани поединечни парчиња леб. Откако ќе се отвори, чувајте го во фрижидер и конзумирајте во рок од 2 дена.
Да се чува на ладно и суво место.
Пченкарен скроб* 29%, вода, природен квас од ориз* (оризово брашно*, вода), суви домати* 7%, сончогледово масло*, ленено брашно*, оризово брашно*, пченкарно брашно* 3%, лушпа од псилиум*, протеин од грашок *, декстроза*, квасец*, морска сол, доматна паста* 1%, згуснувач: гуарска гума*, ксантанска гума, зачини*.
*од сертифицирано органско земјоделство
Алергенски состојки:
– Не содржи алергени
– Може да содржи траги од сусам, соја, лупин и јајце
– Без глутен и лактоза
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 772 kJ/185 kcal
Масти: 7 g
од кои заситени: 0,8 g
Јаглехидрати: 22 g
од кои шеќери: 1,8 g
Растителни влакна: 8,6 g
Протеини: 4,2 g
Сол: 1,9 g