Откако ја направивме нашата класична наполитанка, луѓето почнаа да не прашуваат кога ќе почнеме да ја правиме со чоколадо. Ни требаше време да ја најдеме идеалната пропорција и густина на млечното чоколадо за да постигнеме неодолив вкус, со избалансирана сладост и подеднакво крцкавост како и оригиналната наполитанка.
Сега откако ја оживеавме класичната „обична“ наполитанка, ќе и ја вратиме славата и на наполитанката прекриена со чоколадо!
За HARMONICA чоколадните наполитанки со пробиотик користиме само интегрално брашно од емер пченица, која природно содржи малку глутен и од која корите стануваат неодоливо крцкави. Потоа додаваме паста од семки од сончоглед, какао и путер од кокос со која го формираме кремот и еве ја иновацијата – чоколадна однадвор, крцкава одвнатре. Содржи дополнително додадени специјално избрани пробиотски култури и пребиотски влакна (агаве инулин). И многу, многу млечно чоколадо.
– Органски сертифициран производ
– Без ГМО