Мармаладот од шипинка без додаден шеќер, исто како и неговиот најблизок член на семејството – мармаладот од глог – ја има додадената вредност на органскиот сируп од шеќерна репка што го прави истовремено сладок и здрав. Така, ви нудиме целосно природен производ подеднакво добар за бебиња и за возрасни, за оние кои се љубители на слатки и за оние кои се на исхрана со низок внес на шеќери.
– Органски сертифициран производ
– Без глутен
– Без ГМО
– Веганско потекло
Начин на подготовка: Ги сушиме сувите шипки на жешка пареа и ја пасираме добиената смеса. Потоа филтрираме за да се ослободиме од семките и смесата ја вариме во вакуум машина. Додаваме сируп и вариме се додека добиениот мармалад не стане доволно густ.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.