Нашиот органски багет со брашно од ленено семе без глутен, е богат со хранливи материи. Особено е вкусен кога е потпечен и може да го конзумираат луѓе со интолеранција на глутен, како и секој оној кој е љубител на богатиот вкус на рустичен леб.
Органски безглутенски багет со брашно од ленено семе – 320 гр.
260,00 ден
In stock
Начин на подготовка: Отпакувајте го багетот и потпечете го во загреана рерна на 200 °C околу 10 минути или уживајте во тостирани поединечни парчиња. Откако ќе го отворите, чувајте го во фрижидер и конзумирајте во рок од 2 дена.
Складирање: Да се чува на суво место и ладно место.
Вода, пченкарен скроб* 26%, природен квас од ориз* (оризово брашно*, вода), ленено брашно* 4%, растителни влакна од јаболка*, сончогледово масло*, оризови снегулки*, пченкарно брашно* 3%, лушпа од псилиум*, протеин од грашок , морска сол, квасец*, згуснувач: гуар гума*, ксантска гума, зачини*.
*состојки од контролирано органско потекло
Алергенски состојки:
– Не содржи алергени
– Може да содржи траги од сусам, соја, лупин и јајце
– Без глутен и лактоза
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 660 kJ/157 kcal
Масти: 3,6 g
од кои заситени: 0,4 g
Јаглехидрати: 24 g
од кои шеќери: 0 g
Растителни влакна: 6,8 g
Протеини: 3,7 g
Сол: 0,95 g