Со смесата за леб од повеќе видови на црни семиња без глутен на Urtekram добивате здрава алтернатива на ‘ржаниот леб. Совршени за ручек или пак спакуван за ручек на работа. Мешавината за леб од повеќе видови на црни семиња без глутен е органска и има висока содржина на растителни влакна. Лесно се подготвува и може да се подготви и еден ден претходно.
Црн леб без глутен
Со мешавината од темно брашно на Urtekram можете брзо да испечете вкусен леб од семиња без глутен. Разновидната мешавина содржи овесно брашно и овесни снегулки без глутен во комбинација со семки од сончоглед и лен, надополнета со семки од тиква и чиа. Користете правоаголна тава за леб која е приближно 18x10x10 cm во големина, со нелеплива подлога и испечете црн и вкусен леб, кој има чувство и вкус на ‘ржан леб.
Рецепт за подготовка на црн леб без глутен
1. Потребни состојки:
– Смеса за леб од повеќе видови на црни семиња
– 6 g квасец
– 400 dl вода
– 20 g екстракт од слад или темен сируп
– 35 g маслиново масло
– 10 g сол
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК:URTEKRAM INTERNATIONAL A/S, KLOSTERMARKEN 20, 9550 МАРИАГЕР, ДАНСКА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ
Рецензии
Сеуште нема рецензии.