Овој органски Тамари сос кој е направен од соја и ориз, се одликува со силен, зачинет вкус и не содржи адитиви и додадени шеќери. По потекло е од Јапонија и станува еден од главните производи во азиската кујна. Идеален е за збогатување на сите јадења и тестенини, супи или салати, а исто така може да ја замени и солта во подготовките.
– Содржи природни шеќери
– Не содржи адитиви
– Со органско потекло
Земја на потекло Франција
Може да се користи како додаток во разновидни јадења, за маринирање, како прелив или сос. Може да го помешате со масло и оцет и ќе добиете вкусен дресинг за салата. Да се користи умерено бидејќи има интензивен вкус и соленост.
Складирање: Да се чува подалеку од светлина и топлина. По отварање, чувајте го на ладно место и консумирајте брзо.
Вода, семки од соја (35,7%), морска сол, сочу* (вода, ориз*, сол, ферментирано Коџи (Aspergillus oryzae)), ферментирано Коџи: Aspergillus oryzae.
*од органско земјоделство
Алергени: Глутен и соја.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 332 кЈ/80 kcal
Масти: 0 g
од кои заситени масти: 0 g
Јаглехидрати: 4,5 g
од кои шеќери: 0 g
Растителни влакна: 0,6 g
Протеини: 11 g
Сол: 14,8 g
Само најавени корисници кои го купиле овој производ можат да остават рецензија.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.