Како да се користи
Органски сусам – 250 гр.
170,00 ден
In stock
Семето од сусам е богато со калциум, железо, магнезиум и бакар. Тие содржат омега-3 и 6 масни киселини, корисни за косата, кожата и циркулаторниот систем, како и витамини од групата Б. Лесно е да ја збогатите вашата домашна храна со малку сусам. Додадете гo во вашите салати, десерти и јадења.
Зошто да користите семе од сусам:
– Добар извор на растителни влакна
– Може да го намали холестеролот и триглицеридите
– Хранлив извор на растителни протеини
– Може да помогне во намалување на крвниот притисок
– Добар извор на витамини Б
– Може да помогне во контрола на шеќерот во крвта
– Богат со антиоксиданси
– Го подобрува вашиот имунолошки систем
Препорачана употреба: За да се апсорбираат благотворните својства на сусамот, се препорачува да се сомеле непосредно пред конзумирање. Со него можете да направите домашен таан или да го збогатите вкусот на салатите, десертите и јадењата.
Состав: Сусам*.
*органски сертифицирана состојка.
Складирање: Да се чува на суво и ладно место. Може да содржи повремени парчиња други јаткасти плодови.
Потекло: Уганда/Индија/Етиопија
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 2632 kJ/635 kcal
Масти: 50 g
од кои заситени: 7 g
Јаглехидрати: 23 g
од кои шеќери: 0,3 g
Растителни влакна: 12 g
Протеини: 18 g
Сол: 0,03 g