Смеса за лесна и брза подготовка на органска безглутенска чоколадна торта.
Органската смеса за чоколадна торта ќе ви овозможи да направите вкусни и здрави рецепти за само 10 минути.
8 порции.
– Не содржи глутен
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК: EKIBIO, ZA LA BOISSONNETTE, F-07340 PEUGRES, ФРАНЦИЈА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ
За безглутенска чоколадна торта (околу 8 парчиња):
Потребни состојки: 60 мл. млеко или растителен пијалак, 90 гр. путер или маргарин, 3 цели јајца.
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 ° C. Истурете ја смесата во сад и додадете млеко, стопен путер и јајца. Мешајте со рачна мешалка или електричен миксер неколку минути додека смесата не се соедини.
За безглутенски чоколадни колачиња (приближно 25 колачиња):
Потребни состојки 60 гр. путер (или маргарин), 1 цело јајце.
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 ° C. Ставете ја смесата во сад и додадете стопен путер и едно цело јајце. Месете го тестото со рака, а потоа обликувајте мали топчиња. Ставете ги на лист за печење покриен со хартија за печење. Печете околу 10 минути на температура од 180 ° C. По желба додадете 20 гр. парчиња чоколадо.
Складирање: Чувајте на ладно и суво место далеку од светлина.
Чоколадо во прав 37% (какао: минимум 32%), шеќерна трска, оризово брашно, средство за нараснување (скроб од компир, калиум тартат, натриум карбонат), багремова гума.
од органско земјоделство
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1624 kJ/384 kcal
Масти: 3,1 g
од кои заситени: 1,5 g
Јаглехидрати: 82 g
од кои шеќери: 56 g
Растителни влакна: 4,8 g
Протеини: 4,6 g
Сол: 0,8 g
Само најавени корисници кои го купиле овој производ можат да остават рецензија.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.