Традиционален рецепт во безглутенска верзија. Оваа органска безглутенска смеса е погодна за лица кои се чувствителни на глутен и е подготвена да ги задоволи сите генерации – од најмладите до највозрасните љубители на слатки.
– Не содржи глутен
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК: EKIBIO, ZA LA BOISSONNETTE, F-07340 PEUGRES, ФРАНЦИЈА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ
Рецепт за торта (6-8 луѓе):
Потребни состојки: 300 гр. од смесата за пандишпан, 3 јајца, 130 гр. стопен путер или маргарин, 30 мл. млеко или растителен пијалок.
Подготовка: Истурете 300 гр. од смесата за пандишпан во сад, додадете ги сите состојки и измешајте добро додека не се соедини тестото. Ставете го тестото во претходно подмачкан калап за торта, а потоа печете 40 минути на 180 ° C. Можете да декорирате по ваш избор.
Складирање: Чувајте подалеку од топлина и влажност.
Полуинтегрално оризово брашно, шеќерна трска, пченкарен скроб, брашно од просо, брашно од сусам, средство за нараснување (компиров скроб, калиум тартати, натриум карбонати), Mix’Gom (псилиум, багремова гума), бурбонска ванила во прав.
од органско земјоделство
Алергени: Сусам.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1546 kJ/365 kcal
Масти: 1,5 g
од кои заситени: 0,1 g
Јаглехидрати: 81,4 g
од кои шеќери: 26,7 g
Растителни влакна: 3,3 g
Протеини: 4,7 g
Сол: 0,34 g
Само најавени корисници кои го купиле овој производ можат да остават рецензија.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.