Со комбинација од наут, зеленчук и индиски зачини, Ma Vie Sans Gluten ви носи нов рецепт од познатата либанската кулинарска класика, која истовремено е и богат извор на протеини од растително потекло. Подготвена на база на наут и зеленчук.
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК: EKIBIO, ZA LA BOISSONNETTE, F-07340 PEUGRES, ФРАНЦИЈА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ
Наш совет: Уживајте во овој вкусен избалансиран оброк, со салата и житарици или како аперитив со сос.
Во тава: Заруменете ги 8 минути на силен оган со малку масло за јадење.
Во рерна: Гответе ги 15 минути на 180°C.
Складирање: Да се чува на собна температура, подалеку од светлина.
наут* (67%), зеленчук* (15%) (кромид*, моркови*, спанаќ*), снегулки од компир* (компир*, екстракт од рузмарин*), вода, цел сусам* (2,5%), дезодорирано сончогледово масло*, кари*(1%), морска сол, ким*, бибер*.
*од органско земјоделство
алергени: сусам.
хранливи вредности на 100 g:
енергија: 665 kj/159 kcal
маснотии: 6,1 g
од кои заситени: 0,8 g
јаглехидрати: 15,2 g
од кои шеќери: 1,1 g
растителни влакна: 8 g
протеини: 6,9 g
сол: 0,63 g
Само најавени корисници кои го купиле овој производ можат да остават рецензија.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.