Тестенини фарфали направени од органска дурум пченица одгледувана исклучиво во Тоскана. Следејќи го традиционалниот процес, тестото од гриз од дурум пченица и вода полека се притиска низ бронзени перфорирани дискови при висок притисок. Силниот притисок им дава на тестенините висока густина, што е причина за нивната одлична цврстина при процесот на готвење. Потоа тестенините се сушат на ниска температура создавајќи текстура со груба површина, со што одлично ќе ги комбинирате со песто или вкусен сос од домати за готвење. Погодни за широк избор на рецепти.
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК:LASELVA SARLU,S.P.81 OSA N.7M58015 ORBETELLO,TOSCANA,ИТАЛИЈА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ
Рецензии
Сеуште нема рецензии.