Кога свежите кокоси се ладно цедени за да се добие масло, тогаш кокосовото месо нежно се суши и ситно се меле. Можете да го користите ова органско безглутенско кокосово брашно како алтернатива на бадемовото брашно и како делумна замена за пченично брашно кога печете. Заменете максимум 20% од брашното со брашно од кокосови растителни влакна и не заборавајте да додадете течност, а кога печете леб и колачи употребете повеќе јајцата во смесата. Користете го на пример во смути или посипете го врз разни јадења за време на појадок.
ПРОИЗВОДИТЕЛ/ИЗВОЗНИК:URTEKRAM INTERNATIONAL A/S, KLOSTERMARKEN 20, 9550 МАРИАГЕР, ДАНСКА
ЕКСКЛУЗИВЕН УВОЗНИК: КС ГРОУП ДОО, УЛ. НАРОДЕН ФРОНТ БР. 3/3, ЛОК.2, 1000 СКОПЈЕ