Органско брашно од сорго се добива од сорго, кој е нов вид на безглутенска житарка. Овој тип на брашно ќе ви даде боја и мекост во вашите рецепти.
Соргото како култура е особено ценето во топлите и сувите региони поради неговата отпорност на суша и топлина.
Земја на потекло: Франција
Препорачливо е да се вклучи во мешавина со друг тип на брашно и скроб по ваш избор (теста со квасец, кифла, леб итн.).
Складирање: Чувајте подалеку од топлина и влажност.
Сорго житарица од органско земјоделство.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 352 kcal
Масти: 2,6 g
од кои заситени: 0,4 g
Јаглехидрати: 72 g
од кои шеќери: 1,3 g
Растителни влакна: 4,3 g
Протеини: 8,1 g
Сол: 0,01 g
Само најавени корисници кои го купиле овој производ можат да остават рецензија.
Рецензии
Сеуште нема рецензии.